2024. jlius 22. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Határtalanul a 2021-2022. tanévben megvalósult programok
Több csoportunk is részt vett a Határtalanul! a programban, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.


A 8. A osztályunk, 36 diákkal 2022. április 4. és 6. között Szlovákiában töltött 5 napot. A Felvidék csodáit fedezhették fel.
Élménybeszámolójuk itt olvasható.


A 8.B osztály is végre megvalósíthatta a Határtalanul! program 2020-ban elnyert pályázati útját. Az osztály tagjai és a 9. D 4 diákja 2022. április 19-23. között a Felvidéken járt, Irodalmi emlékhelyek Gömörben és Szepességben programú kirándulással. Útjuk Szklabonyától Késmárkig vezetett: várakat, kastélyt, temetőt, emlékházakat kerestek fel, és túráztak is a Szádelői-völgyben. Élménybeszámolójuk itt olvasható.


Két év a koronavírusjárványnak köszönhető kihagyás után a Határtalanul! program keretében újraindulhatott a testvériskolai kapcsolat a marosvásárhelyi partneriskolánkkal.
Az útról készült élménybeszámoló itt olvasható.

Határtalanul a Felvidéken: A bélás túrázók csapata, 40 diák és 4 tanár, a 2020-ban nyert Határtalanul pályázat keretében kulturális örökségünk felfedezése mellett izgalmas kirándulásokon vehetett részt. Az utazásra 2022. augusztus 22-26. között került sor.
Az útról készült élménybeszámoló itt olvasható.


A III. Béla Gimnázium 36 diákja Gál Krisztina és Sziegl Hajnalka tanárnők kíséretében vett részt egy ötnapos tanulmányúton a Felvidéken. Megtekintették a felvidéki magyarság történelmi és irodalmi örökségét, és betekintést nyertek a határainkon kívül élő magyarság életébe, személyes beszélgetéseken keresztül megtapasztalhatták örömeiket és problémáikat is.
Ez az utazás egy újabb alkalom volt számukra, amikor átérezhették, hogy a haza nem pillanatnyi érdekek mentén létező ideiglenes szálláshely, hanem a történelem és a magyar lélek által sajátunknak tudható, identitást adó föld.

Gál Krisztina tanárnő beszámolója itt olvasható.
Néhány diák prezentációt is készített az utazásról:
Bély Dornia 11.C
Hodován Gréta 11.C
Szabó Denisz 11.C