2019. december 15. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2019     www.bajabela.sulinet.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Vendégünk volt Alina Urazbekova 2019. december 13.

A III. Béla Gimnáziumba látogatott a budapesti Orosz Kulturális Központ oktatási és kulturális referense, Alina Urazbekova. Az orosz nyelvet tanuló diákokat tájékoztatta az OKK tevékenységéről, programjairól, majd ismertette az oroszországi továbbtanulás, ösztöndíjak szerzésének lehetőségeit. Ezt követték a rendkívüli orosz nyelvi foglalkozások, amelyek középpontjában az orosz hagyományok, szokások, ünnepek álltak. A diákok közül versenyek győzteseként néhányan már jártak Oroszországban, de a többség most hallhatott először anyanyelvi beszélőt. Ez a rendkívüli élmény tovább erősítheti ennek a könnyűnek éppen nem mondható nyelvnek az elsajátításához szükséges lelkesedést és motivációt.
A Bajai TV riportja az eseményről.

Az olvasás fontos 2019. december 10.
Rendhagyó irodalom órán vehettek részt diákjaink. Kovács Attila, írói nevén Holden Rose számos ifjúsági regény szerzője, tartott az értő olvasást népszerűsítő előadást a bélásoknak.

Fotó:baja.hu

Versenyeredmény 2019. december 09.
Várnagy Kupa labdarúgó tornán vettek részt focistáink. A kilenc résztvevő csapatból a BÉLÁS fiúk a bronzérmet szerezték meg többségében szemet gyönyörködtető játékkal.

A csapat tagjai: Matos Máté, Nébl András, Ádám Bence, Kincse Levente, András Kornél, Weiner Alex, Eichardt Bence, Rabi Ervin, Hárs Dávid.

Gratulálunk!

Bélap Klub Dr. Zacher Gáborral - szülők számára is! 2019. december 08.
Tisztelt Szülők!

Értesítem Önöket, hogy gimnáziumunkban 2019. december 16-án (hétfőn) 17 órakor az ismert toxikológus, Dr. Zacher Gábor Mindennapi függőségeink címmel tart előadást a bélás diákok szülei számára. A részvétel ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Tanulónként egy szülő jelentkezhet e-mailben, melyben feltünteti saját nevét, gyermeke nevét, osztályát (testvérek szülei esetében is csak az egyik szülő jelentkezését fogadjuk el).
A regisztrációs e-mail-cím: drzachereloadas@bajabela.hu, mely 2019. december 9-én 8:00-tól aktív. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az e-mail elküldése az Önök részéről csupán a regisztrációs folyamat megindítását jelenti, sikerességének szempontjául a beérkezési sorrendet tekintjük. Az e-mailjük beérkezéséről visszajelzést küldünk. Esetleges sikeres regisztrációjukról további e-mailt is küldünk, mely részletesebb tájékoztatást tartalmaz.

Tájékoztatom Önöket, hogy tanulóink számára ugyanezen a napon az 5.-6. órában tart előadást, a Bélap Klub keretében (ez nem regisztrációhoz kötött).

Arnóczki János
intézményvezető
Bajai III. Béla Gimnázium

Irány az Egyetem 2020 2019. december 07.
Lehetőség a már érettségizett, tanulói vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal nem rendelkezőknek emelt szintű érettségire felkészítő foglakozásokra – Irány az Egyetem 2020 program.

Mikulás-futás 2019. december 06.
A bélás Mikulás-futás jól sikerült. A fagyos levegővel dacolva sokan vállalták a kellemes hangulatú, délutáni aktivitást.


Részletek >>

Ünnepi köszöntő 2019. december 05.
Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások miniszterének ünnepi köszöntője.

Díszíts mást segítve! 2019. december 03.

Szalagavató 2019. november 29.
Nagy nap november 29. végzőseink életében. Szalagavatóra készülõdik a tizenkettedik évfolyam diáksága!

Versenyeredmény 2019. november 28.
Megérkeztek a HÓDÍTSD MEG A BITEKET névre hallgató online országos informatika verseny eredményei.

Az ország 202 iskolájából a 9-10. évfolyamon 9404-en, míg a 7-8. évfolyamon 7893-an versenyeztek.

Iskolánkból

Mikó Veronika (10. B) 2. helyezett,

Csordás Kevin (10. B) 3. helyezett,

Tallér Máté (10. B) 4. helyezett,

Nébl András (8. B) 7. helyezett.

Felkészítő tanárok: Gottlieb Gábor és Braun Adrienn.
Gratulálunk!

Fuss a Mikulással! 2019. november 26.


Adventi hangulat 2019. november 25.

Karácsonyváró hangulat fogadja a gimnáziumunkba látogatókat. Hálás köszönet a szülők, diákok, tanárok munkájáért! :)

Versenyeredmény 2019. november 25.

Birkás Dóra (8.B) a Kiskunhalason megtartott Bibó-diákszimpóziumon 2. helyezést ért el. Nyelvészeti témában tartott előadást a köznevesülésről.
Felkészítő tanára: Rabi Magdolna.
Gratulálunk!

Versenyeredmény 2019. november 24.

A bélás oroszosok az elmúlt évek során szép sikereket értek el országos és nemzetközi orosz nyelvi és kulturális versenyeken. A Bajai III. Béla Gimnázium neve már ismerősen cseng oroszos berkekben, így nem véletlen, hogy a nagymúltú budapesti gimnáziumok oroszosai mellett iskolánk csapata is meghívást kapott a budapesti Orosz Kulturális Központ és az ELTE Ruszisztikai Központja által szervezett országos orosz kulturális vetélkedőre. A bélás csapat ezúttal is kitett magáért és megszerezte az előkelő 3. helyezést.
A csapat tagjai: Galacz István (11.B, Kenyeres Előd (11.A), Matolcsi Hunor (11.A), Miokovics Patrik (11.B, Réti András (11.A), Skáre Erik (11.B
Felkészítő tanár: Gál Krisztina
Gratulálunk!

Meghívó 2019. november 22.
November 25.-én (hétfő) 17.00-tól Deutsch Szilvia iskolapszichológus pályaorientációs tájékoztatót tart a gimnázium nagyelőadójában elsősorban a 10.-11-12. évfolyamos szülőknek.