2024. jlius 22. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Határtalanul a 2023-2024. tanévben megvalósult programok


A Bajai III. Béla Gimnázium 7.A és 7.B osztálya 2024. május 6-10-ig Erdélybe utazott és a Határtalanul pályázati program keretében megismerkedett az érintett tájegységek magyarságával, meglátogatott számos természeti szépséget. Megtapasztalhatták az ottani magyarok vendégszeretetét és megízlelték a helyi ételkülönlegességeket, helyi termelők termékeit.
Baja testvérvárosában, Erdőszentgyörgyön a helyi nyolcadikosokkal közösen megkoszorúzták Petőfi Sándor mellszobrát, amely Baja város ajándékaként 2023-ban került a településre. A vendéglátók nagylelkűségének köszönhetően igazán érdekes és modern tárlatvezetésben részesültek a Rhédey-kastélyban. Marosvásárhelyen és Segesváron városnéző programon vettek részt, a Békás-szoros és Parajd sóbányája pedig a természet és az ember rendkívüli alkotásait tárta szemük elé.
A diákokat 4 pedagógus kísérte: Bartha Adrienn, Sasfalvi Ildikó, Mészárosné Szőnyi Zsuzsanna és Mészáros Miklós.

A 7.A osztály videós útinaplója itt tekinthető meg. Készítette: Szigeti Dávid 7.A osztályos tanuló.
A 7.B osztály élménybeszámolója itt olvasható.
Szimon Dániel 7.B osztályos tanuló a marosvécsi Kemény-kastély zongoráján játszott. A felvétel itt tekinthető meg.

A pályázat célja határon túli kirándulások támogatása a Magyarország határain kívül élő magyarság megismerése, valamint a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakítása, illetve erősítése céljából.