2024. prilis 20. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Tisztelt Szülők! 2020. augusztus 31.

A 2020-2021-es tanév normál rendben indul, azzal, hogy az EMMI által kiadott, az iskolákra vonatkozó” intézkedési terv a járványügyi készenléti helyzetben” előírásai, javaslatai alapján igyekszünk majd tevékenykedni. ehhez kérjük az Önök segítségét is.
Hangsúlyozom, hogy a 282/2020.kormányrendelet a 40/2020-as kormányrendelet megszüntetéséről (a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetése) után létrejött 283/2020-as kormányrendelet a járványügyi készenlétről és az ez utóbbit szabályozó további rendeletek és a fentebb jelzett EMMI ajánlások alapján kívánunk eljárni. Így ezek szerint megszűntek a létszám korlátozások beltéri és kültéri rendezvényeknél (kivéve az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket).
Így járultam hozzá belföldi osztálykirándulások tanévkezdés környéki megvalósításához, valamint egyéb iskolai eseményekhez (tanévnyitó ünnepség pl.), azzal, hogy a külső (nem iskolai) személyek részvételét korlátozom. Ezért semmilyen iskolai rendezvényen ők nem vehetnek részt. Ezzel megpróbálom a fertőzés esetleges terjedését megakadályozni.
Az említett készenléti rendelet december 18-ig van hatályban (ha nem történik módosítása, vagy hatályon kívül helyezése).
Az iskolába belépéskor és a tantermekben is biztosítani kívánjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét, és kérjük, hogy a tanulók alkalmazzák is.
Hozzanak magukkal a tanulók maszkot, és a folyosói közlekedéskor ajánlott a használata.
Kerüljék a testi kontaktusokat.
Jelezzék Önök és gyermekük is ha valamilyen Covid-19 betegség jellegű tünet jelenik meg a gyermek egészségi állapotában, és ne engedjék iskolába jönni. Itt találhatják a betegség jeleinek leírását:https://koronavirus.gov.hu/#mit-kell-tudni-a-koronavirusrol
Jelezzék írásban nekem és az osztályfőnöknek, ha szeptember 1-ét megelőzően 1 hónapon belül a vírustérképen (https://koronavirus.gov.hu/cikkek/terkepen-piros-sarga-es-zold-jelzesu-orszagok) piros vagy sárga jelű országból tértek haza, és hogy a szabályoknak megfelelően eljártak-e.
Kövessék nyomon a koronavirus.gov.hu/korlatozasok honlapon közzétett állami információkat..
Az iskolai takarítás és fertőtlenítés fokozott hangsúlyt kap továbbra is.
Szülői értekezleteket tarthatnak, de csak osztályonként külön-külön napokon nagyelőadónkban, maszk használatával.
Az országhatár 30 km-es sávjából külföldről érkező tanulók ingázása esetén a karantén nem kötelező.
Az iskolaegészségügyi ellátás (oltások, szűrővizsgálatok) a megszokott módon zajlik majd. Az adatlapokat a szülők előre töltik ki. A lázmérés a rendelőbe belépéskor kötelező lesz.
Veszélyeztetett csoportba tartozó (pl.: szív/ érrendszeri problémák, légzőszerviek, daganatos, vagy immunszuprimált állapot, stb.) gyermek esetében az ezt alátámasztó orvosi igazolással hiányozhat a tanuló tartósan. Ebben az esetben a tanuló az osztályfőnökkel és a szaktanárokkal egyeztetett módon digitális oktatásban vesz részt.


Arnóczki János - Bajai III.Béla Gimnázium