2024. mrcius 28. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2023. mjus 29.
Az idei tanévben a Bajai III. Béla Gimnázium ifjú kosarasainak sikerült kiharcolniuk azt a lehetőséget, hogy képviseljék iskolánkat, Baja városát és az utánpótlás- nevelő egyesületüket az ország 8 legjobb, illetve legeredményesebb csapata között.
A sportág népszerűségét tükrözi, hogy megközelítőleg 240 iskolacsapat nevezett ebben a kategóriában.
A Debrecenben megrendezett három napos tornán összesen 5 mérkőzést kellett játszanunk, mely óriási kihívást és erőfeszítést igényelt a srácoktól.

A csoportmérkőzések során két győzelemmel sikerült a „felsőházba” kerülni, ami összességében a négy közé jutást jelentette számunkra. Ezt követően (talán a fáradtság számlájára is írható) sajnos a Körmend elleni elődöntő mérkőzést (kevés különbséggel) elveszítettük, így a rendező, házigazda Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumával kerültünk szembe a bronzéremért, azaz a III. helyért való küzdelemben. Minden igyekezetünk ellenére elveszítettük ezt a párharcot, így az ORSZÁGOS DÖNTŐBEN AZ ELŐKELŐ IV. HELYEN végeztünk.
Bár az emberek mindig többre vágynak és minden sportoló célja bajnoknak lenni, úgy gondoljuk talán ez az eredmény is adhat okot némi büszkeségre, hiszen kosárlabda akadémiai alapokkal és sportiskolai háttérrel rendelkező ellenfelek között tisztességgel helytálltunk.
Említést érdemel a pécsi Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum, aki megvédve tavalyi ORSZÁGOS BAJNOKI CÍMÉT idén ismét (a mérkőzések végeredményei tekintetében) meghatározó fölénnyel lett MAGYARORSZÁG legeredményesebb kosárlabda csapata ebben a korosztályban.
Iskolánk csapatának tagjai: Bánóczky Bence 8.A, Bohner Áron 8.A, Csanyik Balázs 8.A, Dömény Soma 8.B, Gottlieb Gergely 9.B, Kiss Máté 8.B, Ladányi Dávid István 8.B, Makk Gergő 8.B, Radnóti Soma 7.A, Stefánovics Sebestyén 8.A, Szabó Botond 8.B, Varga Máté 9.B.
Csapatvezető/ kísérő: Németh Attila testnevelő tanár
Köszönjük az utánpótlás- nevelő egyesület munkáját: Basketbaja SE, -Szabó Norbert, Radnóti Miklós, Kajtár Zsolt
Hálásak vagyunk iskolánknak, tanárainknak, diáktársainknak a biztatásért és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki gondolt ránk, segített, támogatott minket és szurkolt nekünk!
A csapat közös nyilatkozata:
„Rengeteg munkával és sok-sok küzdéssel jutottunk el idáig.
A rendezvény végig jó hangulatban telt, a meccsekből sok tapasztalatot merítettünk, mely rengeteget segített a csapat összecsiszolódásában, kapcsolataink megerősítésében.
Az eredmény kiemelkedő, mégis úgy érezzük, hogy volt bennünk több is…”

Az országos döntő eredményei az alábbi „címen” elérhetők:
https://doeredmenyek.hu/kosarlabda/
2023. 05. 28.
(Németh Attila)