2024. mjus 18. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


CARE - lengyelországi beszámoló 2011. mjus 04.

Március 23-án két tanár és öt diák indult útnak a Lengyelország déli részén található Rzeszów nevû városkába.



A csapat tagjai: Bakainé Páli Noémi, Takács Tünde, Barta Brigitta, Pécsi Bianka, Neszvecskó Anna, Darnai Erzsébet, Suba Imola

Az ottani bemutatkozásunk, melyre egy filmmel készültünk, nagyon jól sikerült. Ezután négy napon keresztül a projekt témájához kapcsolódó feladatokon dolgoztunk.
Még idehaza 30 nyolcadik osztályos diák válaszolt olyan kérdésekre, melyek az életvitelüket térképezték föl. Ennek alapján a számítógépes program megállapította az ökológiai lábnyomunkat, azaz, hogy mennyire használjuk ki a földünket. A mi eredményünk közel esett a nyolc ország átlagához: 2,4 bolygóra lenne szükségünk életünk lebonyolításához.
A kapott eredményeket nemzetközi csoportokban hasonlították össze a gyerekek, megbeszélve, milyen lépéseket kell tennünk, hogy életmódunkon változtatni tudjunk.
„World Café”-t szerveztünk, melynek keretében környezeti problémákról fejtették ki véleményüket a diákok. Az egyik asztalnál Imola volt a háziasszony, így a beszélgetés végén õ összegezte az eredményeket, majd ismertette azokat.
Az országok csapatai posztert készítettek hazájuk energiafogyasztásáról, majd ezt nemzetközi csoportokban bemutatták.

A sok munka mellett Lancut és Krakkó városába kirándultunk, megkóstoltuk a helyi specialitásokat, és nem utolsósorban életre szóló barátságokat kötöttünk.